🐺🎄 Educativă și captivantă, Povestea lupului Hoinar, de Rosanne Parry, este inspirată din viața unui lup adevărat.

Oregon 7 este un lup născut în haita Imnaha din Munții Wallowa, în nord-estul Oregonului, în SUA. 🐺🌳Biologii au montat la gâtul lui Oregon 7 o zgardă cu emițător radio, ceea ce le-a permis să-i urmărească parcursul și să învețe mai multe despre modul în care se comportă lupii.
🐺🎄„Un val de groază mă străbate de la cap la coadă. Îmi îngheață labele de pământ cât timp caut o cale de scăpare. Fumul te poate înșela. Îți fură mirosul, îți încetinește fuga și îți taie răsuflarea. Îți ascunde calea spre adăpost și te face să cazi. Focul din spatele fumului este și mai rău. Poate să ragă ca un urs și să fugă la fel de repede, dar dacă te întorci să te lupți cu el, nu ai în ce să îți înfigi colții”.

🐺Astăzi, când lumea, cu bunele și relele ei, s-a deschis și s-a închis în repetate rânduri, arătându-ne cât de fragilă poate fi libertatea și cât de repede se pot nărui toate, ne gândim, iar și iar, ce înseamnă să ai un cămin și din ce se compune, de fapt, acel „acasă” atât de râvnit de toți.

Rosanne Parry, autoarea „Poveștii lupului Hoinar”, dedică această carte „tuturor celor care hoinăresc în căutarea unui cămin”. Autoarea spune că migrația e pulsul lumii și enumeră cauzele migrațiilor, inclusiv cele care îi fac și pe oameni să ia calea pribegiei. Scrisă cu multă grijă și pricepere, cartea le poate fi de folos atât copiilor, cât și părinților, într-o călătorie a cunoașterii deloc ușoară. Recomand cu căldură această carte, scrisă într-un chioșc aflat într-un copac din grădina scriitoarei și ilustrată de Mónica Armiño, creatoarea unuia dintre cele mai îndrăgite personaje din Spania, Pocoyo. Copiii vor afla, citind-o, o mulțime de lucruri despre lupi, în general, dar și despre protagonistul acestei cărți, cu o viață de lup fericită și împlinită, având la momentul scrierii cărții aproape zece ani.

Autor: Diana Iepure