Pe 1 iunie vă invităm, împreună cu copiii, să sărbătorim Ziua Copilului, la standul C13 al Editurii Paralela 45 de la Salonul Internațional de Carte Bookfest (pavilionul B2, Romexpo).

Atelierele vor fi susținute de Mugur Grosu și Lumi Mihai, care formează tandemul de creație și dialog interdisciplinar “unu unu unu invers unu” și aduc împreună forme complementare de expresie.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Fiecare copil înscris la ateliere va primi un cadou livresc din partea echipei Editurii Paralela 45. Pentru a vă înscrie la unul dintre ateliere sau la ambele, vă rugăm să ne scrieți la callcenter@edituraparalela45.ro.

*Mugur Grosu și Lumi Mihai la un atelier creativ pornind de la volumul „Ernest și Célestine”, de Daniel Pennac (Editura Paralela 45, 2023).
  • 11h00: Gusti, Domnul Condei și albinele Somnitrax. Un atelier pornind de la cel mai nou volum din seria Gusti și monștrii

Scriitorul Jaume Copons și ilustratoarea Liliana Fortuny au creat universul fabulos al seriei,,Gusti și monștrii”, în care au loc aventurile lui Gusti Pianola, un elev spaniol obișnuit, însoțit pe parcursul peripețiilor sale amuzante de niște monstruleți veseli, inventivi și curajoși, în frunte cu domnul Condei, monstrul cărților.

Cu ajutorul acestor romane grafice chiar și copiii care nu sunt atrași de lectură ar putea începe să citească, participând la aventurile lui Gusti Pianola, eroul acestei serii. Combinația dintre text și imagini îi ajută să înțeleagă ușor conținutul cărților și le face cunoștință cu operele literaturii clasice pentru copii într-un mod atractiv și amuzant.

  • 12h00: Jurnalul trăsnit & provocări creative. Un atelier pornind de la seria Keri Smith

 Keri Smith este o autoare și ilustratoare de cărți care și-a dedicat cariera explorării conceptului de creativitate și provocării convențiilor. Ea încurajează cititorii, în special copiii, să-și exercite imaginația și să exploreze lumea din jurul lor observând detaliile cotidiene, găsind frumusețea și inspirația în lucrurile aparent obișnuite prin activități neconvenționale. În loc să ofere răspunsuri sau soluții prestabilite, aceste cărți încurajează descoperirea propriei viziuni creative, fiind o modalitate inedită și cu adevărat inovatoare de sondare a lumii înconjurătoare într-un mod ludic și interactiv. Jurnalul meu trăsnit, prima carte din serie, este un adevărat fenomen internațional, care a depășit 10 milioane de exemplare vândute.

  • Despre artiștii care vor susține atelierele:

Mugur Grosu este scriitor, artist și publicist, implicat de peste două decenii în proiecte sincretice performative, care îmbină poezia, arta și muzica, și este unul dintre pionierii scenei de spoken-word din România. E prezent cu texte în 35 de volume colective, dintre care 7 internaționale  și are în pregătire romanul 1994 – în curs de apariție la Editura Paralela 45.

Lumi Mihai a absolvit Universitatea Națională de Arte București, secția Pictură, în 2001. Este artist vizual, performer, profesor de arte plastice și wardrobe designer pentru cinematografie (nominalizată în 2020 și 2023 la premiile Gopo). Are lucrări în colecții particulare din România, Belgia, Grecia, Italia, Elveția.

Autor: Editura Paralela 45