Urs, leu, lup. Cronotipul personal și felul în care somnul îți influențează viața.

 Secretul pentru un somn zdravăn în fiecare noapte

Un volum semnat de Olivia Arezzolo, cu o traducere din limba engleză de Ralu Conţiu

 

Trezitul dintr-un somn odihnitor, revigorant ne pregătește cel mai bine pentru o nouă zi. Nimic nu se compară cu un somn strâns, neîntrerupt, care-ți dă forța să dai piept cu lumea. Din păcate, însă, știm că pentru mulți dintre noi tulburările de somn reprezintă o problemă reală, care afectează fiecare aspect al vieții.

Află cum poți avea un somn mai sănătos! Explicații și recomandări de la experta australiană nr. 1 în psihologia somnului.

În acest volum veți găsi strategii de a îmbunătății somnul, bazate pe dovezi științifice și biologice și un program structurat, care să vă arate cum să păstrați acest obicei nou.

Oliviei Arezzolo, psiholog specializat în domeniul somnului, ne atrage atenţia că fiecare dintre noi se individualizează şi din perspectiva unui cronotip, demn de luat în considerare atunci când pornim în căutarea acelor remedii necesare pentru o viaţă sănătoasă. Modalitatea de a afla cine eşti din acest punct de vedere nu pare a fi una anevoioasă, bazându-se pe un chestionar ale cărui răspunsuri stabilesc dacă eşti Urs, Leu sau Lup, în funcţie de o serie de caracteristici. (…) Însă, ca orice specialist care se respectă, Olivia Arezzolo ne oferă şi diverse strategii menite să ne ordoneze stilul de viaţă, într-o armonie deplină cu mentalitatea, metabolismul şi cronotipul fiecăruia. Astfel, dincolo de îndemnurile de a ne îngădui un timp destinat unor activităţi reconfortante, adesea petrecute în mijlocul naturii, preferabil sub lumina caldă şi mângăietoare a soarelui, ne sunt propuse şi o serie de terapii complementare. ” Ana Maria Cazacu, pe filme-cărți.ro 

Olivia Arezzolo deține o licență în psihologie, o certificare de psiholog specializat în domeniul somnului, o diplomă în medicina nutrițională și o calificare ca antrenor de fitness. Ține conferințe și seminare, oferă consultații și predă cursuri online. A creat rutine de culcare specifice pentru fiecare cronotip, ajutând astfel numerosi pacienți, care au văzut rezultate benefice în mai puțin de 7 zile.

Autor: Editura Paralela 45