#PoeticHub a ajuns la cea de-a 8-a ediție. Ne bucurăm să fim partenerii acestei ediții speciale, care are loc în cadrul Zilelor Poeziei Cărturești.
⏳ Vă invităm alături de noi la Poetic Hub #8, unde vom aduce în prim-plan, ca și la edițiile anterioare, poezia contemporană, noile direcții tematice în poezie, dar și intersecțiile dintre poezie și alte arte. Evenimentul se adresează atât cititorilor de poezie, cât și celor care nu au avut curaj încă să se apropie de ea și pe care îi invităm să o descopere alături de noi.
🔥Va fi o ediție specială, în cadrul Zilelor Poeziei Cărturești, care se vor desfășura între 18-22 martie, în mai multe orașe din țară.
🎙️Vor modera: Ștefania Mihalache și Gelu Diaconu
🎤 Invitați: Alina Țârcoman-Ochea, Mihail Lucian Florescu, Clara Victoria Caradimu
📣 Parteneri: O mie de semne și Editura Paralela 45, care va oferi invitatelor câte un pachet de cărți de poezie semnate de autori români contemporani.
După eveniment vă invităm să discutați cu poetele, să luați autografe, să socializați cu prietenii și să răsfoiți volumele de la zona de poezie din librărie.
📌 Ne vedem la Cărturești Modul, str. Academiei 18-20, de la 18:00.
Vă așteptăm! 🪁
📗Ștefania Mihalache debutează în volumul colectiv „Junii 03. Antologia tinerilor prozatori brasoveni”, editat de revista Interval în 2003. În 2004 îi apare romanul „Est falia” (Paralela 45). În 2010 a publicat romanul „Poemele secretarei” (Cartea Românească), nominalizat la premiul „Tânărul prozator al anului” (Gala tinerilor scriitori, 2011). În 2012 a obținut titlul de Doctor în Filologie la Facultatea de Litere din Bucureşti. A debutat în poezie cu volumul „Sisteme de fixare și prindere” (Editura Nemira, 2016), nominalizat la Premiile Radio România Cultural, urmat, în 2021 de volumul „Cronica Akasha”, nominalizat la Premiile Radio România Cultural și Premiile Observator Cultural. Volumul a fost distins cu Premiul Matei Brâncoveanu pentru Literatură acordat de Fundația Alexandrion. În 2019 a apărut volumul de critică literară „Copilăria. Reconstituiri literare după 1989”, nominalizat la Premiile Observator Cultural, secțiunea Critică /istorie/ teorie literară, iar în 2022 a publicat „Gene dominante”, povestiri, la Editura Humanitas, laureată a premiului „Observator Lyceum”, 2023. Este prezentă în antologia de proză scrisă de femei, „Retroversiuni” (Editura Paralela 45, 2023) și în antologia de poezie românească și spaniolă Sombras, incendios y desvanes (Umbre, incendii și mansarde), Editura Vaso Roto, Madrid și Guadalajara.
📘Gelu Diaconu este poet, prozator și jurnalist cultural. A debutat publicistic în 2004, în revista Oglinda Literară, cu un grupaj de poeme. În 2006 a debutat în volum cu povestirea Fabian, apărută la Editura Marineasa din Timișoara (reeditare Editura Polirom, 2024).
A publicat mai multe volume de poezie, cel mai recent fiind 77 de Cântece pentru Mr. Peanut (Editura Junimea, 2023).
Cel mai recent roman este Băieții n-au voie să plângă (Editura Paralela 45, 2023). A contribuit, în calitate de antologator, la apariția volumului Generația O Mie de Semne – 59 de poeți apăruți la Poșta Redacției, Casa de Pariuri Literare, 2022. De asemenea, tot în calitate de antologator, a contribuit la editarea volumului Biblioteca lui Gelu (Editura Cartex, 2023), care conține 15 interviuri realizate în cadrul podcastului Biblioteca lui Gelu. În prezent administrează site-ul cultural www.omiedesemne.ro, care a primit în 2021 Premiul „Promotorul cultural al anului” la Festivalul Internațional de Poezie și Muzică „Poezia e la Bistrița”. De asemenea, este realizator al podcastului „Biblioteca lui Gelu”, un proiect realizat în colaborare cu Dan-Andrei Deaconu și Mihai Deaconu.
📕 Alina Țârcoman-Ochea s-a născut în Sîngeorz-Băi. A absolvit Facultatea de Litere din București. În prezent este profesor în învățământ primar, îi place să cânte și să danseze. A colaborat cu poeta Angela Marinescu în realizarea Operelor Complete apărute la Editura Charmides.
📘Mihail Lucian Florescu a studiat literatura la București și la Paris. A publicat în mai multe reviste și platforme, online și în print. Alături de colegii săi din Cenaclul Visceral, organizează evenimente dedicate poeziei, precum Laboratoarele Visceral. Activează în teatru și în lumea artei contemporane.
📙 Clara Victoria Caradimu a studiat Filosofie, revenind, după terminarea facultății, la artele plastice. Face parte din Cenaclul Visceral, a publicat poeme în revista Tomis, O mie de semne, Noise Poetry și a citit în cadrul Institutului Blecher 2023.

Autor: Editura Paralela 45