În 25 mai, de la ora 13.00, se lansează în cadrul Romanian Creative Week volumul O nouă victimă a modei, de Ovidiu Buta, apărut în colecția „Se poartă cartea” a Editurii Paralela 45. Evenimentul va avea loc la Palatul Culturii din Iași, cu prezența autorului și a invitaților săi, Irina Schrotter și Camelia Burcioiu.

Ovidiu Buta creionează cu ironie și fără prejudecăți tabloul uneia dintre cele mai fascinante industrii din lume, așa cum numai un insider știe să o facă. Suntem invitați în culisele unui show în care, odată dispersată perdeaua de fum a frivolității și a mondenului, contează înțelegerea schimbărilor sociale, a moravurilor și a ideilor care stârnesc noi tendințe, și asta nu doar în modă. Ovidiu Buta ne oferă cheia de descifrare a felului în care se împletesc destinele unor mari creatori de modă din România și din lume de un segment de istorie intim legat de felul în care ne percepem individualitatea, într-o epocă în care aparența tinde, deseori, să preceadă esența. Ce au în comun Vivienne Westwood, Jean Paul Gaultier, Miuccia Prada, Yves Saint Laurent, Stella McCartney, Tom Ford, Doina Levintza și Dan Coma? Iată o întrebare la care sigur veți găsi un răspuns citind această carte.

La o privire superficială, lumea modei seamănă cu un cocktail îmbietor de fete frumoase, designeri cu personalități puternice, excentrici (mai mult sau mai puțin autentici), fashion victims și, nu în ultimul rând, haine. Ce se ascunde în culise însă puțini știu și încă și mai puțini au curajul să vorbească despre acest subiect.” Ovidiu Buta

Despre autor

Ovidiu Buta este stilist internațional de origine română. A realizat editoriale de și despre modă pentru publicații din toată lumea: Vogue, GQ (Italia, Brazilia, Mexic, Franța), Elle, Harper’s Bazaar, Beau Monde și multe altele și a fost director de modă al revistei GQ Romania. De-a lungul timpului, a stilizat colecții pentru New York Fashion Week, International Exhibition Hanover și Shanghai etc., dar a colaborat și cu celebrități și modele precum Kanye West, Isabeli Fontana, Sebastian Stan, Jane Seymour și mulți alții.

Despre colecția „Se poartă cartea”

Purtăm în noi cărțile pe care le iubim și care ne-au modelat, de-a lungul timpului, viziunea asupra lumii. Colecția „Se poartă cartea” mizează pe puterea transformatoare a lecturii și ne invită să privim lumea prin filtrul modei, construind un fel de garderobă livrescă, văzută din perspectiva literaturii și a nonficțiunii. O nouă victimă a modei, de Ovidiu Buta, este volumul care deschide această nouă colecție de carte din portofoliul Editurii Paralela 45.

Despre Editura Paralela 45

Înființată în 1994, Editura Paralela 45 este una dintre cele mai mari și mai prestigioase edituri românești. Oferim bibliofililor de toate vârstele colecții de cărți educaționale, literatură pentru copii și adolescenți, ficțiune și nonficțiune. Mottoul nostru este „O editură pentru generații”, iar cărțile din cele patru domenii editoriale principale pe care le dezvoltăm se adresează cititorilor de toate vârstele, însoțindu-i pe copii de la etapa învățării literelor, împreună cu părinții și profesorii lor, și până la etapa pregătirii pentru admiterea la facultăți prestigioase. Îi încurajăm pe cititorii noștri să le transmită celor dragi dragostea pentru citit, astfel încât Ziua Lecturii să nu fie doar un eveniment anual, ci un ritual de zi cu zi.

 

Contact

Cătălina Bălan Zmyslowski
Directoare Marketing & PR

Phone: 0753.077.598
Email:  catalina.balan@edituraparalela45.ro

Web:  www.edituraparalela45.ro

Autor: Editura Paralela 45