#𝐍𝐨𝐮𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚̆𝐯𝐚𝐫𝐚̆𝐕𝐚𝐫𝐚̆ la Editura Paralela 45

În era digitală, înconjurați de ecrane și tehnologie, a devenit crucial să încurajăm creativitatea și imaginația copiilor. Editura Paralela 45 a reeditat recent patru cărți din seria de autor Keri Smith. Jurnalul meu trăsnit, prima carte din serie, este un adevărat fenomen internațional, care a depășit 10 milioane de exemplare vândute. Dovada că și cititorii români iubesc această serie sunt aceste patru titluri aflate deja la a II-a ediție.

Keri Smith este o autoare și ilustratoare de cărți care și-a dedicat cariera explorării conceptului de creativitate și provocării convențiilor. Ea încurajează cititorii, în special copiii, să-și exercite imaginația și să exploreze lumea din jurul lor observând detaliile cotidiene, găsind frumusețea și inspirația în lucrurile aparent obișnuite prin activități neconvenționale. În loc să ofere răspunsuri sau soluții prestabilite, aceste cărți încurajează descoperirea propriei viziuni creative, fiind o modalitate inedită și cu adevărat inovatoare de sondare a lumii înconjurătoare într-un mod ludic și interactiv.

Pe lângă descoperirea și stimularea inventivității, cărțile din seria Keri Smith sunt partenerul ideal în călătoria fiecărui cititor spre exprimarea propriei creativități și acceptarea greșelilor ca parte naturală a procesului creativ. Subiectele și tehnicile diverse propuse fac din această serie un instrument valoros în formarea și consolidarea abilităților cognitive, motorii, a celor de motricitate fină și de gândire critică, oferind copiilor o experiență de dezvoltare multidimensională.

 

 

Jurnalul meu trăsnit. A crea înseamnă a distruge.

Pentru orice copil care a avut vreodată dificultăți în a începe, păstra sau termina un jurnal, această carte ilustrată subversivă îl va provoca să experimenteze curajul de a face greșeli, mizerie ori de a distruge. Da, da, printr-o serie de sugestii ciudate, foarte creative și foarte amuzante, Keri Smith încurajează copiii să se implice în acte distructive – să facă găuri prin pagini, să adauge fotografii și să le deterioreze, să picteze pagini cu cafea sau ciocolată, să coloreze în afara liniilor, să lipească pe pagină scamele din buzunar și multe, multe altele – pentru a-și exprima cu adevărat unicitatea.

Gata cu fica de pagini goale sau de greșeli, gata cu lipsa de idei!  Împunge! Aruncă! Rupe! Lipește! Îngroapă! Târăște! Mâzgălește! Taie! Coase! Creează un jurnal la fel de unic ca tine!

Jurnalul meu trăsnit în culori

O ediție aniversară, spectaculoasă, de colorat și pictat, la 10 ani de la apariția incredibilului jurnal trăznit de la care a început totul.

Pentru începători sau distrugătoti experimentați deja, cartea aceasta e un răgaz, un adăpost, un loc sigur, o forță a naturii, o provocare, o voce, o descărcare, o supapă, o practică socială, un prieten, o experiență fizică, o îndrăzneală, un secret, un instrument, o terapie, o explozie.

 

 

Aceasta nu este o carte

Dar dacă nu este o carte, atunci ce este? Ține doar de imaginația posesorului.  Odată cu prima filă cititorul pornește într-o călătorie exact așa cum și-o imaginează. Ineditul cărții constă în invitația de a face lucrurile diferit și a observa cum se transformă, folosind orice materiale are la îndemână.

Cum ar fi să ai o mașină psihologică pentru modificarea stării de spirit? Sau un generator de idei? Ori o pagină pentru eliberearea de lucrurile care te deranjează?

O carte interactivă care ne provoacă să ieșim din zona de automatisme cotidiene și să privim lumea din unghiuri noi.

 

Termină aceasta carte

Într-o noapte întunecată și furtunoasă, autoarea Keri Smith a găsit câteva pagini ciudate împrăștiate într-un parc. Ea le-a strâns și asamblat, încercând să rezolve misterul acestei descoperiri neașteptate. Acum sarcina revine posesorilor cărții.

Misiunea fiecăruia este să devină noul autor al acestei lucrări, prin continuarea cercetării și furnizarea conținutului. Pentru a finaliza sarcina cititorii trebuie să urmeze un program de antrenament special conceput pentru agenții secreți, inclus în acest volum. Deoarece nimeni nu știe ce urmează, se recomandă maximă prudență…

 

 

În portofoliul nostru se mai află alte trei titluri la fel de iubite, cu care puteți completa activitățile din vacanța de vară a copiilor:

Jurnalul meu trăsnit de vacanța

„Dragă cititorule, folosește această versiune a Jurnalului meu trăsnit când ieși afară din casă (de asta și are format de buzunar).

Conține câteva provocări noi, pentru aer liber, dar și multe activități preferate din jurnalul anterior. Așa că lasă odată cititul și ieși afară din casă!

E timpul să pornești într-o nouă aventură. Distrugere plăcută!”  (Keri Smith)

Carte câștigătoare a Premiului Parents Pick în 2023.

 

 

Primul meu jurnal trăsnit. Cum să faci o carte să prindă viață.

Cum ar fi dacă ar exista o carte care se schimbă de fiecare dată când o citești?

De fapt, fiecare carte face asta, pentru că reacțiile, ideile și emoțiile noastre individuale se schimbă la fiecare lectură. Keri Smith a ajutat milioane de oameni să-și elibereze creativitatea și să-și găsească propria voce prin intermediul cărților ei interactive, iar acum îi provoacă pe copii să îmbrățișeze imperfecțiunea și să-și descopere propria viziune asupra lumii. Cei mici sunt invitați să descopere că lectura poate antrena toate cele cinci simțuri și că ceea ce aduc ei înșiși într-o carte este o contribuție importantă.

 

Lumea imaginată de…

De data aceasta Keri Smith le cere posesorilor cărții să-și imagineze ceva nou: o lume unică, pe care s-o creeze ei înșiși. Ei sunt invitați să înceapă prin a crea o listă cu tot ceea ce-i atrage: lucruri pe care le iubesc și le adună, culori, forme, idei, oameni și creaturi care îi fascinează. Elementele din listă vor deveni „cărămizile” cu care vor construi lumea lor imaginară. Sarcinile următoare constau în a da nume locurilor din această lume, a-i desena harta, a-i desemna o monedă, a scrie istoria ei și a denumi alimentele preferate de rezidenții acestei lumi.

Un ghid indispensabil pentru artiști, visători, activiști și exploratori de toate vârstele, îndemnați să devină revoluționari ai vieții de zi cu zi, prezentând posibilitățile din noile lumi pe care le imaginează.

Autor: Editura Paralela 45