O nouă apariție la Editura Paralela 45, în colecția Young reader: Copacul lumii, de Rachel Burge.

Cartea este construită în jurul Martei, personajul principal, o adolescentă de 17 ani care locuiește la Londra, împreună cu mama sa. Povestea ei începe în Norvegia, la cabana bunicii sale Mormor, în ziua în care a căzut din copac. Mama și bunica se certau, iar Marta, ca să audă ce spun, s-a urcat în copac. Unul dintre planurile cărții urmărește călătoria intimă a Martei spre autoaceptare, conștientizare și iubire de sine în ciuda imperfecțiunilor, ceea ce face din Copacul vieții un roman care celebrează diversitatea și combate standardele ridicole de frumusețe cu care sunt bombardați azi, din toate părțile, tinerii.

„Uneori vei întâlni aceste voci și-n capul tău. Îți vor spune că ești o biată victimă. Nu le da atenție, în schimb uită-te numai în sufletul tău, pentru că acolo îți este originea. Tu îți scrii povestea în fiecare zi prin gândurile, cuvintele și faptele tale. Tu te creezi pe tine însăți. Tu îți decizi povestea pe care o vei trăi. Nimeni altcineva. Tu.”

Marta poate să afle tot felul de lucruri despre oameni doar atingându-le hainele, ca și cum emoțiile și amintirile lor s-ar fi impregnat în țesătura obiectelor de îmbrăcăminte. Se nasc astfel în mintea ei nenumărate întrebări. Marta pleacă în Norvegia, să-și viziteze bunica, hotărâtă să găsească răspunsuri.  O poveste plasată în zăpezile îndepărtate ale Norvegiei contemporane, un amestec de paranormal, thriller, mitologie și roman noire, care nu te duce acolo unde te-ai aștepta. Finalul cărții este deschis și e posibil să citim cândva urmarea acestei povești care atârnă acum ca o bucată de pânză, de Copacul lumii.

Despre autoare

După ce a absolvit Literatura și Filosofia Engleză, Rachel Burge a călătorit timp de un an prin lume, iar la întoarcere a început să scrie în reviste. A devenit editor al unui site, apoi redactor senior și manager editorial. Actualmente are propria agenție editorială, scrie romane dedicate publicului Young Adult și conduce ateliere de scriere creativă pentru copii și adulți.