Suntem în plină vacanță de vară, momentul pe care mulți dintre noi l-au așteptat ca să-și găsească timp pentru lectură. Până pe 25 august, Editura Paralela 45 a pregătit reduceri de 50% la sute de titluri de ficțiune, nonficțiune și literatură pentru copii.

Pasionații de ficțiune pot alege volume de poezie sau romane de dragoste, cărți de aventuri sau de acțiune, romane science fiction sau romane de ficțiune istorică.

Când vine vorba de poezie puteți alege, de exemplu,

O viaţă de om. Integrala poetică Giuseppe Ungaretti,

Noua ecologie și alte poeme militante. Antologie poetică Ernesto Cardenal,

Ilustrată din Chinatown. Antologie poetică Richard Brautigan sau autori contemporani, fie că sunt nume consacrate sau debutanți.

E noapte în arhipelag de Octavian Soviany

Jos Realitatea!, de Florin Iaru 

Mother, de Gelu Diaconu

Scrisoare către un prieten și înapoi către țară. Un manifest, de Ruxandra Cesereanu

Cutii, de Cătălina Bălan

A doua viață, de Nicoleta Dabija

Triphopuri, de Dan Negară.

Romanele de dragoste din seria Bocănilă, de Alice Clayton sau Cea mai frumoasă iubire a lui Don Juan. Antologia nuvelelor franceze de dragoste din secolul al XIX-lea de Octavian Sovany sunt perfecte pentru a fi citite pe plajă.

Pasionați de romane polițiste, mister și spionaj pot cumpăra Așteptând iar, de Pierre Menat, Antologia prozei românești polițiste și de mistere, de Michael Haulică sau În noua noastră viață, de Raluca Ignat, ca să vadă cum iubește un agent secret.

Iubitorii de ficțiune istorică se pot delecta cu A fost odată o ţară. Panorama prozei de război din ţările fostei Iugoslavii, de Srđan Gagić, Dinko Kreho, Boris Postnikov sau romanele lui Daniel Bănulescu N-ai vrea să te trimit în Paradis și Cel mai bun roman al tuturor timpurilor.

Veți găsi în oferta noastră și reduceri la cărți de nonficțiune.

Pasionații de dezvoltare personală pot citi Mic curs de autoapărare intelectuală, de Normand Baillargeon, Cum să faci lucruri cu vorbe, de JL Austin, iar cei ineresați de sănătate  Ghidul inimii sănătoase, de Christiaan Barnard,

Bolnavul sănătos. Tulburările psihosomatice – ce ne transmite organismal, de Hans Lieb, Andreas Von Pein, Hai să trăim mult și bine, de Adrian Stănescu.

O serie de titluri tentante avem și pentru cititorii de cărți de spiritualitate:

Viitorul religiei. Solidaritate, caritate, ironie – Richard Rorty și Gianni Vattimo

Soluţii spirituale. Răspunsuri la cele mai mari provocări ale vieţii și  Cele şapte legi spirituale pentru părinţi. Îndrumă-ţi copiii pe calea succesului şi a împlinirii, de Deepak Chopra.

Pasionații de filosofie pot alege Filosofia lui Mircea Vulcănescu, de Marius Dobre, Victor Emanuel Gica, Dragoș Popescu, iar cei care iubesc călătoriile vor fi fascinați de cartea  Luminiței Cuna, Desculță în Amazon.

 

Părinții pot găsi ghiduri indispensabile pentru a crește copii sănătoși:

Autismul nu este marginea prăpastiei, de Liviu Predescu, Creierul afirmativ. Cum să-ți ajuți copilul să fie curajos, rezilient și autonom, de Tina Payne Bryson și Daniel Siegel.

Campania de reducere de 50% cuprinde și cărți pentru copii și adolescenți. Sute de titlluri, din domenii variate, îi vor ține pe copii cu sufletul la gură, departe de tentația ecranelor.

Romanele grafice Bun venit domnule Condei, Cântecul parcului sau Salvarea restaurantului Nautilus, din seria Gusti și monștrii vor fi cu siguranță pe placul micilor cititori. De asemenea, cărțile despre animale și viața lor, cum sunt Ochi de lup, de Daniel Pennac sau Povestea lupului hoinar, de Roasanne Parry îi vor fascina.

Se vor amuza copios citind seria Pisica asasină, de Anne Fine, Vulcanii, de Franziska Gehm sau explorând și exploatând Jurnalele trăsnite de Keri Smith.

Vor învăța despre climă și mediu și despre cum afectează poluarea animalele și habitatele acestora citind O balenă în sălbăticia albastră, de Rosanne Parry.

Cei fascinați de supranatural găsesc și ei povești pe placul lor, clasice sau moderne: Cele o mie una fantome, de Alexandre Dumas, Secretul Scorburii Întunecate. Seria Saga celor Cinci Tărâmuri, de Kieran Larwood.

Pasionații de știință și istorie pot opta pentru Atlasul ființelor preistorice de Anna Davour și Simon Stalenhag, sau Atlasul dragonilor Dragonopedia lumii, de la amphipteridae la aripazoni, de William O’Connor.

Nu sunt de ratat nici caietele de lucru și activități distractive Micile genii. Jocuri ale minții, Micile genii. Jocuri matematice, de Gareth Moore, sau 365 de jocuri educative pentru băieței, 365 de jocuri educative pentru fetițe, de la Baloon Media.

Așadar multe, foarte multe cărți, la jumătate de preț, ceea ce înseamnă mai multe cărți de vacană pentru înreaga familie. Grăbiți-vă să profitați de reduceri și transformați-vă vacanța într-o aventură literară de neuitat.

Autor: Editura Paralela 45