Cine n-ar vrea să cunoască viața aventuroasă a lui Robin Hood, haiducul aflat în slujba dreptății, care îi protejează pe cei săraci și fără putere și îi pedepsește pe tirani și pe criminali? Însuși regele Richard al Angliei va fi nevoit să se deghizeze, pentru a afla adevărata fire a fostului fermier înstărit Robert din Locksley, devenit acum Robin Hood.

Nimeni și nimic nu-l poate opri pe Robin Hood să lupte împotriva sărăciei care cuprinde regatul Angliei de demult. Dar după ce dă foc casei unui bogat, care îi alunga pe țărani din locuințele lor, le fura banii și nevestele și îi ucidea pe cei care nu-i dădeau ascultare, Robin Hood nu mai poate fi protejat de lege și se retrage, împreună cu ceata sa, în adâncul pădurii.

Din inima pădurii, Robin Hood face multe fapte bune în slujba corectitudinii și a dreptății. Împreună cu ceata sa, îl capturează pe unul dintre cei mai de temut criminali din toată Anglia și salvează viața regelui Richard, care e capturat și pentru care se cer foarte mulți bani. Regele va fi atât de mândru de isprăvile lui Robin Hood, încât se se va îngriji să-i asigure un trai liniștit, alături de frumoasa Marian, soția haiducului.

Urmărește povestea fascinantă a haiducului neînfricat în „Robin Hood”, o adaptare de Stewart Ross, după povestea scrisă de Henry Gilbert, cu ilustrații de Alex Paterson.

 

* foto Arcadia Solum

Autor: Mia Matei