https://www.youtube.com/watch?v=bUVlCF7imMA&feature=youtu.be
Între 13 și 15 aprilie, Editura Paralela 45 l-a avut invitat la Bucureşti pe scriitorul ucrainean Andrei Kurkov, unul dintre cei mai importanți autori ai literaturii europene de astăzi, care, în luna martie, a avut un șir de întâlniri cu publicul la Viena, Londra, Oslo și Paris. Editura Paralela 45 a dorit să pună și Bucureștiul pe lista orașelor în care Andrei Kurkov s-a întâlnit cu cititorii săi, pentru a vorbi nu doar despre literatură, ci și despre situația tragică din Ucraina.

Pe data de 14 aprilie, de la ora 14.00, Andrei Kurkov a participat la Conferința „Rolul scriitorului ca militant pentru o gândire liberă, într-o lume liberă”. Evenimentul a avut loc la Biblioteca Facultății de Litere a Univeristății din București (strada Edgar Quinet, numărul 5-7). Conferința s-a axat pe o dezbatere despre scriitor ca portavoce în lupta pentru libertatea poporului său, despre modificarea percepției omului de rând asupra vieții pe timp de război, pornind de la romanul „Albinele gri” al lui Andrei Kurkov, proaspăt ieșit de sub tipar la Editura Paralela 45.

La discuțiile din cadrul Conferinței de la Facultatea de Litere a Universității din București au participat personalități de vârf ale lumii academice și literare din România:
• Radu Vancu, Președinte PEN România;
• Cristian Preda, Decan al Facultății de Științe Politice a Universității din București;
• Cristina Bogdan, Decan al Facultății de Litere a Universității din București;

Evenimentul a fost moderat de Cătălina Bălan, director de marketing și PR al Editurii Paralela 45.

Mulțumim mult echipei Facultății de Litere pentru înregistrarea evenimentului și doamnei Maria Yvonne Bancilă pentru traducerea sincron.

Autor: Diana Iepure