Trebuie să-i iau și eu ceva de Crăciun. Mâine. Nu știu ce. Vreau ceva care să-i fie mereu la îndemână, să-i amintească de mine. Acum îmi dau seama ce gândeam eu (în subconștient) când îl priveam pe SB în timp ce-mi mărturisea visurile lui. Îmi amintea de mine astă-vară. Era atât de simpatic și de scumpic, am simțit cum mi se dăruie mie în întregime, cum mi se abandonează… Când ne-am despărțit în fața blocului, am simțit că se oprise și mă privea. Nu m-am întors. Ce-o fi fost în capul lui atunci? M-am uitat înapoi doar când am intrat în scară, din întuneric.  Urcase deja în mașină. Sper că nu i-a trecut nimic rău prin minte. 😊

Ce să-i iau?! Ce să-i iau?!

Mâine mă duc la concert în No Comment. Sper să mă distrez.

Nu pot să mai citesc cum obișnuiam. Nu reușesc să mă las purtată de val, firul acțiunii mi se rupe mereu. Atâta superficialitate nedorită… Nu știu care-i cauza. Mă gândesc că poate-i timpul de vină. Mai mereu mă gândesc să termin mai repede cartea ca să încep alta. Ca să reușesc să le înghit pe toate.

Doar că se întâmplă să le înghit pe nemestecate, împotriva voinței mele. Nu știu ce să fac. În timp ce citesc, mi se strecoară frânturi de viață proprie, recente. Zâmbesc citind. Un ochi neatent ar putea spune că mă amuză cartea…
Asta-i treaba cu mine. Iubesc schimbările plănuite de mine. Cele neașteptate necesită timp pentru a fi asimilate.

***

           Diseară e petrecere de Halloween în No Comment. Eu mă voi costuma în țărancă. Am costumul popular „moștenit“ de la mama. Ștorfy s-a luat și ea după mine, bineînțeles. O fi costumul ei mulat pe corp, dar nu e original.
Sper, totuși, să pot dansa cu fota aia pe mine. Ador să dansez, să mă dezlănțui în voie, știind că toți băieții sunt cu ochii pe mine. Trebuie s-o petrec bine în jurul picioarelor și să mă leg strâns cu bata la mijloc, să nu rămân în chiloți pe ringul de dans. Îmi voi face și două cozi împletite și mă voi machia cu fardul gri cu sclipici. Și Ștorfy la fel.
Și sper să le spele mami bine apoi, că vor fi pline de fum.

***

Am fost în No Comment la petrecerea de Halloween și a fost super. Cea mai mișto seară din câte am petrecut la discotecă. Am fost cu Ilona, care și-a luat și prietenul. La început, a venit unu’ să-mi zică dacă vreau să stau cu el în seara asta. Era un căcăcios foarte urât. L-am refuzat, bineînțeles. Numai ochii erau de el. Albaștri. Cel puțin așa se
vedeau în luminile de la discotecă. Mai târziu a venit și Sweet Boy, dar făcea pe șmecheru’, vorba Ilonei. Era cu cealaltă, o ciumăfaie o fată cu păr lung și negru, mai mare decât mine. Poate că o fi terminat și facultatea. Eu dansam pe lângă el, și, când băbăciunea cealaltă se uita la mine, mă făceam că plouă. Am dansat până n-am mai putut. Ilonei i se desfăcuse o coadă de la atâta dansat, iar eu m-am oprit pe ring.
I-am băgat între buze țigara mea, i-am adunat șuvițele șatene, năclăite de transapirație, și i le-am împletit acolo. (Întotdeauna dansez cu o țigară aprinsă, pentru că nu știu ce să fac cu mâinile.) Toți se uitau la noi. A fost SUPER!

Autor: Editura Paralela 45