Pe 15 octombrie 2022, la librăria Cărturești Verona, a avut loc întâlnirea scriitorilor Andrei Crăciun, Diana Geacăr, Andrei Dósa, Cristina Ispas și Alina Pietrăreanu cu cititorii.
Eveniment moderat de Diana Iepure, coordonatoarea colecției.

𝐃𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐜𝐨𝐥𝐞𝐜ţ𝐢𝐚 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚 𝐝𝐫𝐚𝐠𝐨𝐬𝐭𝐞
„Colecţia Prima dragoste își propune să promoveze literatura română și să aducă în fața publicului tânăr cărțile scriitorilor români contemporani. Lipsiţi de prejudecăţi şi suficient de tineri pentru a înţelege frământările unui segment larg de cititori, – numit pe piaţa internațională a cărţii young adult –, scriitorii români contemporani sunt deschişi dialogului prietenesc, abordând, în cărțile pe care le semnează, tematici relevante pentru cei care se confruntă cu primele semne ale maturizării, ale îndrăgostirii, care au primele experiențe sexuale și care trebuie să învețe să facă față nenumăratelor schimbări, apărute simultan în viața lor. Prin forţa scriiturii, dar şi printr-o viziune realistă asupra literaturii şi vieţii, autorii colecției își doresc să-i apropie pe tineri de literatură, în general, şi de literatura română contemporană, în special.” Diana Iepure
Conceptul grafic al colecției Prima dragoste îi aparține lui Laurențiu Midvichi, talentat artist vizual, laureat al unui important număr de premii naţionale pentru pictură şi grafică, remacat în spațiul editorial românesc pentru lucrările din domeniul book-design.
Cei cinci autori români contemporani care dau startul colecţiei Prima dragoste au scris cinci romane numai bune de citit atunci când ești un tânăr adult, preocupat de descoperirea sinelui și a lumii. Prima dragoste este o colecţie tematică pentru tinerii cititori. E despre ei, e scrisă special pentru ei și le reflectă dilemele existențiale, problemele și curiozitățile, fiind în pas cu realitatea modului lor de viață și cu schimbările care au loc premanent, cu o viteză uluitoare, atât în societate, cât și în literatura contemporană dedicată tinerilor.

Autor: Editura Paralela 45