#NoutățiPrimăvarăVară  Editura Paralela 45

Garderoba, Antologie de proză scurtă coordonată de Diana Iepure. Bookfest 2024

Cică scriitorul Lev Tolstoi și-a cumpărat de la un cunoscut croitor francez, cu banii primiți din onorariul pentru romanul „Anna Karenina”, o blană neagră de urs, care a fost cea mai scumpă haină a lui. Nu știm dacă și cea mai iubită. I-am rugat pe autorii antologiei Garderoba să ne spună care a fost sau este haina lor preferată, o haină de care își amintesc mereu cu plăcere.

,,Pentru mine hainele joacă un rol important. Crescut într-o familie cu multe femei, am învățat de mic puterea lor. Așa că fiecare piesă vestimentară pe care o am e preferata mea și știu când, de unde și cu ce ocazie am cumpărat-o. La câteva dintre ele știu fiecare dată când am purtat-o. Fiecare obiect vestimentar din garderobă are o energie aparte așa că îl port în funcție de cum mă simt în acea zi când îl îmbrac. Așa au apărut chiloții norocoși, tricoul pe care îl port când sunt obosit, puloverul pentru zilele când sunt bolnav sau pantalonii de avion.” Horea Sibișteanu

Horea Sibișteanu (n. 6 ianuarie 1987, Bacău). Absolvent al Facultății de Construcții și Instalații a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iași (2010) și al unui master de Inginerie Seismică la Universitatea Waseda din Tokio (2013).

A debutat în anul 2004. A publicat două cărți de proză scrută și un roman ( A șaptea viață (2004), Fetiș (2019), Întinde mâna (2022), toate la Editura Nemira.

 

Autor: Editura Paralela 45