#NoutățiPrimăvarăVară  Editura Paralela 45

Garderoba, Antologie de proză scurtă coordonată de Diana Iepure. Bookfest 2024

Cică scriitorul Lev Tolstoi și-a cumpărat de la un cunoscut croitor francez, cu banii primiți din onorariul pentru romanul „Anna Karenina”, o blană neagră de urs, care a fost cea mai scumpă haină a lui. Nu știm dacă și cea mai iubită. I-am rugat pe autorii antologiei Garderoba să ne spună care a fost sau este haina lor preferată, o haină de care își amintesc mereu cu plăcere.

„Haina mea preferată rămâne o rochie colorată, căpătată de la mama. Am primit-o într-o duminică de primăvară, eram între doi copii, deci aveam puțin peste 30 de ani și țin minte că în ziua aceea am făcut baloane de săpun cu Stella, fiica mea, și cineva ne-a făcut poze. În ziua aceea am simțit cel mai mult tinerețea și bătrânețea mamei mele, transferate amândouă intr-o rochie care mi-a venit ca și cum ar fi fost croită pentru mine.” Georgiana Sârbu

Georgiana Sârbu (n. 30 decembrie 1979, Giurgiu) este scriitoare și profesoară de limba română. După ce a urmat cursurile Liceului Economic din Giurgiu și a reușit să treacă de examenul de bacalaureat (căci a picat proba de matematică), a absolvit Facultatea de Litere a Universității București în 2003 (fără nici o restanță!).

În 2005 este admisă la Școala de Studii Doctorale București, pregătind lucrarea de doctorat cu titlul „Mahalaua în romanul românesc al secolului al XX-lea”, coordonată de prof. univ. dr. Nicolae Manolescu. A debutat în 2008 cu volumul Istoriile periferiei (Editura Cartea Românească), nominalizat la premiile revistelor Observator cultural și România literară, secțiunea debut. A publicat articole în România literarăObservator cultural și Cultural.

Autor: Editura Paralela 45