#NoutățiPrimăvarăVară  Editura Paralela 45

Garderoba, Antologie de proză scurtă coordonată de Diana Iepure. Bookfest 2024

Cică scriitorul Lev Tolstoi și-a cumpărat de la un cunoscut croitor francez, cu banii primiți din onorariul pentru romanul „Anna Karenina”, o blană neagră de urs, care a fost cea mai scumpă haină a lui. Nu știm dacă și cea mai iubită. I-am rugat pe autorii antologiei Garderoba să ne spună care a fost sau este haina lor preferată, o haină de care își amintesc mereu cu plăcere.

„Două dintre rafturile dulapului meu sunt ocupate de blugi. Aliniați perfect, în teancuri, clasificați după model: regular, slim, boyfriend, distressed, mom, flare, wide leg.
Între ei am și o pereche care anul acesta împlinește 32 de ani. Regular fit, decolorați și tociți, dar pentru mine încă plini de culoare și viață.
Îmbrăcată cu ei am visat, am plâns, am fost fericită, am căzut, am traversat anotimpuri. În buzunarele lor am ținut bomboane, bonuri, monede, notițe, bilete de tren, chei. Sau mâinile, când n-am știut ce să fac cu ele. Nu-i mai port. Îi păstrez doar ca să-mi stabilesc, periodic, rația de ciocolată.” Arcadia Solum

Arcadia Solum (n. 1967) este antreprenoare, copywriter, storyteller și bunica Almei, cu care are o mulțime de activități educative și distractive.

Lucrează de peste 30 de ani cu copiii. S-a specializat cu profesori și psihologi din Marea Britanie, fiind interesată de mai multe domenii (psihologia copilului, logopedie, prevenirea instalării handicapului psihomotor la copiii instituționalizați).

La un moment dat, își propune să plece în Senegal și Namibia, în misiuni umanitare. Avea nevoie de bani pentru acest scop nobil, așa că se apucă de antreprenoriat. Face design vestimentar. N-a mai plecat pentru că s-a născut Vadim, fiul ei.

Urmează 10 ani de activitate în construcții și design/amenajări interioare.

Colaborează pe proiecte de educație cu Transylvania International School, o școală privată care vizează excelența în educație și formarea viitorilor lideri.

Autoare a cărții „Manual pentru bunici” (Editura Paralela 45, 2023), prima carte de grandparenting din România.

Autor: Editura Paralela 45