Pe parcursul anilor, Editura Paralela 45 a colaborat cu profesori din toate ciclurile educaționale, pentru asigurarea manualelor și auxiliarelor școlare, pe care se bazează generații întregi de elevi, de la grădiniță și până la admiterea la facultate. 👉 📚𝐏𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐫𝐞𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐦𝐚𝐧𝐮𝐚𝐥𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐧𝐨𝐚𝐬𝐭𝐫𝐞 𝐬̦𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐜𝐨𝐨𝐩𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐨𝐫𝐢 𝐞𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭̦𝐢 𝐬̦𝐢 𝐝𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐭̦𝐢 𝐦𝐞𝐬𝐞𝐫𝐢𝐞𝐢, 𝐞𝐱𝐜𝐞𝐥𝐞𝐧𝐭̦𝐢 𝐩𝐞𝐝𝐚𝐠𝐨𝐠𝐢, 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐮 𝐮𝐫𝐦𝐚̆𝐫𝐢𝐭 𝐜𝐚 𝐦𝐚𝐧𝐮𝐚𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐜𝐨𝐫𝐞𝐬𝐩𝐮𝐧𝐝𝐚̆ 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐞𝐢 𝐬̦𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢, 𝐢̂𝐧 𝐩𝐥𝐮𝐬, 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐢𝐞 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐞, 𝐢𝐧𝐨𝐯𝐚𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞, 𝐚𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐞, 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚𝐭𝐞 𝐩𝐞 𝐞𝐥𝐞𝐯.
În proiectul care demarează astăzi, 𝐏𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐨𝐫𝐢 𝐢̂𝐧 𝐛𝐢𝐛𝐥𝐢𝐨𝐭𝐞𝐜𝐚 𝐥𝐮𝐢 𝐆𝐞𝐥𝐮, 𝐫𝐞𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭 𝐢̂𝐧 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞𝐧𝐞𝐫𝐢𝐚𝐭 𝐜𝐮 𝐆𝐞𝐥𝐮 𝐃𝐢𝐚𝐜𝐨𝐧𝐮, 𝐚𝐩𝐫𝐞𝐜𝐢𝐚𝐭 𝐬𝐜𝐫𝐢𝐢𝐭𝐨𝐫 𝐬̦𝐢 𝐣𝐮𝐫𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥, ne-am dorit să-i facem cunoscuți pe oamenii din spatele manualelor. Acești oameni, suntem convinși, merită tot respectul și admirația noastră.

În cel de-al doilea episod din podcastul „𝗣𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗼𝗿𝗶 î𝗻 𝗯𝗶𝗯𝗹𝗶𝗼𝘁𝗲𝗰𝗮 𝗹𝘂𝗶 𝗚𝗲𝗹𝘂”, se vorbește despre 𝗺𝗶𝘇𝗲𝗹𝗲 𝗺𝗮𝗻𝘂𝗮𝗹𝗲𝗹𝗼𝗿 ș𝗰𝗼𝗹𝗮𝗿𝗲 î𝗻 𝗮𝗻𝘂𝗹 𝟮𝟬𝟮𝟯, în general, și despre 𝗺𝗮𝗻𝘂𝗮𝗹𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗖𝗼𝗺𝘂𝗻𝗶𝗰𝗮𝗿𝗲 î𝗻 𝗹𝗶𝗺𝗯𝗮 𝗿𝗼𝗺â𝗻ă 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗹𝗮𝘀𝗮 𝗜, 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗘𝗱𝗶𝘁𝘂𝗿𝗮 𝗣𝗮𝗿𝗮𝗹𝗲𝗹𝗮 𝟰𝟱, în particular.

📚 Invitata lui Gelu Diaconu este 𝗔𝗱𝗿𝗶𝗮𝗻𝗮 𝗕𝗿𝗶𝗰𝗲𝗮𝗴, profesor metodist, inspector școlar și coordonatoarea echipelor care au elaborat manualele Editurii Paralela 45 de comunicare în limba română și de matematică pentru clasele I și clasa a II-a.
✌️
„Avem opțiunea să selectăm manualul care ni se potrivește în funcție de viziunea proprie, în funcție de tipul de elevi pe care urmează să-i îndrumăm, în funcție de textele care sunt destul de ofertante. Și grafica este un motiv petnru care aș opta pentru acest 𝗺𝗮𝗻𝘂𝗮𝗹 𝗱𝗲 𝗖𝗼𝗺𝘂𝗻𝗶𝗰𝗮𝗿𝗲 î𝗻 𝗹𝗶𝗺𝗯𝗮 𝗿𝗼𝗺â𝗻ă, 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗹𝗮𝘀𝗮 𝗜. (…) În momentul în care susținem o activitate cu elevii, să ne gândim în primul rând la ei! Să îi atragem de partea noastră, să îi ajutăm să învețe de plăcere, pentru că așa ajungem mai ușor la acel obiectiv de a atinge niște competențe. Trebuie să facem echipă cu părinții.” – Adriana Briceag