Pe 𝟓 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 este 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐌𝐨𝐧𝐝𝐢𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐬̦𝐢 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐏𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐨𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢. Ca în fiecare an, în preajma acestei date, ne amintim de profesorii care ne-au inspirat și a căror influență ne-a marcat parcursul academic sau profesional.
𝐈̂𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟒, 𝐚𝐝𝐫𝐞𝐬𝐚̂𝐧𝐝𝐮-𝐥𝐞 𝐮𝐧 𝐠𝐚̂𝐧𝐝 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐦𝐮𝐧𝐜𝐚 𝐬̦𝐢 𝐝𝐞𝐯𝐨𝐭𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐥𝐨𝐫, 𝐢-𝐚𝐦 𝐫𝐮𝐠𝐚𝐭 𝐩𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐨𝐫𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐧𝐞 𝐬𝐩𝐮𝐧𝐚̆ 𝐞𝐢 𝐜𝐮𝐦 𝐚𝐫 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐮𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐚𝐫𝐚𝐭𝐞 𝐨 𝐳𝐢 𝐢𝐝𝐞𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐨𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫.
Vă invităm să descoperiți mai jos răspunsul doamnei Viorica Popovici, profesoară și directoare adjunctă a  Liceului Teoretic „Liviu Rebreanu” din Chisinau.

Să mă trezesc în patul meu mare și comod, alături de omul cu care sunt legată prin destin. Sunt ceva lucruri materiale pe care mi le doresc, dar mai presus de orice îi vreau pe cei dragi alături de mine. Să fim toți sănătoși și să ne bucurăm de fiecare moment al vieții. Dacă aș putea cere ceva pentru mine ar fi ceva mai mult timp. Sunt mereu în criză de timp.

Dumnezeu a fost darnic cu mine. Îmi place la rându-mi să dăruiesc oamenilor pe care-i întâlnesc un zâmbet, o vorbă bună, un sfat, un ajutor. Cred că acesta ar fi cel mai frumos dar pe care mi l-aș face: să știu că pot aduce măcar puțină bucurie altora. Cea mai mare satisfacție a unei zile de lucru este o îmbrățișare care vine din partea unui copil care mă prinde pe coridorul școlii. Nimic material nu se compară cu o îmbrățișare duioasă și sinceră a unui copil. Ea costă tot sacrificiul pe care-l ofer profesiei de pedagog. Sunt norocoasă cu tot ce am, acesta este darul pe care mi-l oferă viața și pentru care nu pot decât să fiu foarte recunoscătoare.

Autor: Editura Paralela 45