Sofia le-a păstrat o masă aproape de intrarea în bar. Peste trei săptămâni e ziua ei, face 18 ani, și gașca s-a văzut mai devreme la alt bar ca să discute despre petrecerea ei surpriză. Știu toți că și-ar fi dorit să își facă majoratul, dar nu are bani, așa că vor să îi organizeze un majorat cât un festival. Când vine Sofia să le ia comanda, Ghenadie începe să cânte:
— Eu de mic copil mi-am dorit să ajung fotbalist/ Am muncit din greu să ajung pe teren artist/ Am muncit din greu, martor mi-este Dumnezeu/ Ca să fac mulți bani, am pierdut din viață ani/ M-am născut cu noroc, la echipa campioană joc! Da, da, da, Oțelu e viața mea, cea mai tare din Carpați este Sofia din Galați!

— Merci, Ghenadie! Acum nu o să mă mai scoată toți ăștia din Sofia din Galați.
— Cu plăcere!
— Deci am găsit pe OLX papucii ăștia LIDL cu 600 de lei și i-am luat instant. Acum caut șosete asortate, dacă vedeți pe undeva.
Alexandra e cea mai mică din gașcă, are 16 ani, e olimpică pe țară la informatică și părinții ei fac amândoi afaceri dubioase. Alexandra se ceartă des cu ei și le consumă banii. Zice că măcar așa dă societății înapoi ce fură ai ei. Singurul lucru, din tot ce face, de care e chiar mândră, e pagina ei de meme-uri neomarxiste, Memeculta Mondială, pe care o administrează singură de un an.
— Am eu unele purtate pe acasă, dacă îmi dai 800 de lei pe ele le
spăl și-s ca noi, zice Ghenadie
— Yo, deal!
Ghenadie e student la arhitectură în anul doi de vreo patru ani. În primii ani când a venit la București a dormit într-o casă interbelică părăsită și pe la prietenii pe care și-i făcea în Centrul Vechi. Le zicea că trebuie să se ascundă de poliție pentru că a omorât un nazist. E înalt, creț și râde mult, e mai ușor să crezi povestea cu poliția decât să crezi că a plecat de la o casă de copii din Chișinău. De când și-a găsit jobul la call center își permite și o garsonieră doar a lui, dar trebuie să stea des peste program ca să își permită și mâncare, și țigări.
— Tăceți, mă! Sofia, cum ești?
— Apreciez, Iulia! Sunt singură și aproape majoră, sunt Sofia din Carpați care bea vin de Urlați. Vreți?

Autor: Editura Paralela 45