Linda Maria Baros citește un poem din volumul „Le faux Dimitrie” de Dumitru Crudu, pe care l-a tradus în franceză la editura La Traductière, cu sprijinul Institutului Cultural Român. Înregistrarea a fost realizată de Diana Iepure, la standul României din cadrul Festival du Livre de Paris, 2023.

Linda Maria Baros s-a nascut la Bucuresti în 1981. Este membra titulara a Academiei Mallarmé din Franta si laureata a celebrului Premiu Apollinaire, pe care îl sustine astazi în calitate de secretara generala a juriului.

A publicat şase volume de versuri, dintre care Dicţionarul de semne şi trepte (Premiul pentru Vocatie poetica, Cheyne, 2004; Junimea, 2005), Casa din lame de ras (Premiul Apollinaire, Cheyne, 2006; Cartea româneasca, 2006), Autrostrada A4 si alte poeme (Cheyne, 2009) şi Înotatoarea dezosată. Legende metropolitane (Cartea româneasca, 2015).
Poeziile ei au fost traduse şi publicate în 28 de tari.

În paralel, a scris teatru, precum si doua lucrari de critica literara, si a tradus în franceza sau în româna peste 30 de carti.

La Paris, unde locuieste de mulţi anişsi unde a obţinut în 2011 titlul de doctor în litere la Universitatea Sorbona, Linda Maria Baros este secretară generală a Colegiului de literatură comparată. În acelasi timp, este redactor-sef al revistei internaţionale de poezie şi arte vizuale La Traductière si directoare a Festivalului franco-englez de poezie din Paris. Membră a Uniunii Scriitorilor din 2002.

Autor: Diana Iepure