Încarc Evenimente

O întâlnire cu protagonista volumului biografic „Irina-Margareta Nistor, zâmbet de cinema”
Sâmbătă, 1 aprilie, de la 16h30, Cinema Victoria din Timișoara

Editura Paralela 45 și Cinema Victoria din Timișoara vă invită la o întâlnire cu Irina-Margareta Nistor, pornind de la recentul volum biografic „Irina-Margareta Nistor – zâmbet de cinema”, semnat de Annie Muscă. Nu ratați ocazia de a descoperi poveștile care au construit-o pe Irina-Margareta Nistor ca om, de a afla lucruri mai puțin cunoscute din diferite perioade ale istoriei cinematografiei românești și de a obține un autograf.

Evenimentul are loc cu participarea Irinei-Margareta Nistor.
Moderatoare: Cătălina Bălan, Director Marketing & PR al Editurii Paralela 45
Accesul este gratuit, pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile. Pentru rezervări, vă rugăm să accesați : cinemavictoria-tm.ro/evenimente.

• Cartea „Irina-Margareta Nistor – zâmbet de cinema” va fi pusă la dispoziția celor interesați la standul Editurii Paralela 45 din foaierul cinematografului, pe durata evenimentului.
• Biografia doamnei Nistor se găsește și la standul Editurii Paralela 45, pe durata Târgului de Carte Bookfest de la Timișoara, între 30 martie și 2 aprilie (Centrul Regional de Afaceri CRAFT, Bulevardul Eroilor de la Tisa, nr. 22), alături de alte noutăți editoriale pentru toate gusturile și vârstele.

Despre Irina-Margareta Nistor

Fie că ne gândim la sutele, chiar miile de dublaje pe care le-a făcut încă din timpul comunismului și apoi în tulburii ani ’90, la cronicile de film sau la reportajele live de la festivalurile de film, organizate în toate colțurile lumii, Irina-Margareta Nistor este una dintre personalitățile culturale din România fără de care nu-ți poți imagina lumea filmului. Irina-Margareta Nistor s-a remarcat atât ca un exigent critic, pasionat de arta filmului, dar și ca producătoare de emisiuni TV și radio, ca organizatoare a festivalului de Psihanaliză și Film Ecranul și Divanul.

În ianuarie 2023, cu prilejul Zilei Culturii Naţionale, Irina-Margareta Nistor a fost decorată de către președintele României cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, „Promovarea culturii”, în semn de înaltă apreciere pentru meritele importante în activitatea de promovare, în țară și peste hotarele ei, a valorilor și personalităților culturii naționale.

Despre carte
„Exact 22 de capitole, derulate în ritmul unor secvențe cinematografice, aduc în prim-plan viața și preocupările unui personaj cuceritor: Irina-Margareta Nistor – imaginea hollywoodiană a criticii de film din România ultimului sfert de secol. Cronicile ei, expediate din festivaluri, scrise pe brațe, în avion, în tren sau pe scaunul din dreapta al vreunui automobil de mare viteză, nu seamănă cu ale nimănui. Iar limbajul cu care încearcă să-i apropie pe tineri de lumea fascinantă a filmului, sperând ca, într-o bună zi, istoria cinematografiei să fie predată liceenilor, este de-a dreptul fermecător. Cu vreo 5 000 de filme dublate, aproximativ 1 000 subtitrate și peste 25 000 vizionate, a bătut orice record cinematografic. Cu fiecare apariție, Irina-Margareta Nistor demonstrează că și-a păstrat zâmbetul neatins. Fără îndoială, pasiunea pentru film i-a procurat elixirul tinereții.” Annie Muscă

Despre Annie Muscă
Annie Muscă a studiat la Universitatea din Friborg (Elveția); la revenirea în țară, a inițiat un original proiect biografic, vizând importante personalități culturale și științifice din România. În 2008, a publicat prima biografie autorizată a omului de televiziune Tudor Vornicu. A fost colaboratoare a proiectului „Ne auzim la Majestic” (Redacția Teatrul Național Radiofonic) și autoare a rubricii „Remember” (Revista Teatrală Radio), pentru Radio România Cultural, dedicată vieții teatrale românești și teatrului la microfon. În perioada 2014 – 2018 a inițiat un proiect de cercetare în cadrul Agenției Spația Române, realizând monografia acestei instituții.

 Volumul biografic „Irina-Margareta Nistor, zâmbet de cinema” de Annie Muscă poate fi comandat și online, aici.

Despre Editura Paralela 45
Fondată în 1994, Editura Paralela 45 este una dintre cele mai prestigioase edituri românești. Cu numeroase premii naționale și internaționale obținute, Editura Paralela 45 oferă publicului iubitor de carte de toate vârstele numeroase colecții de educațional, literatură pentru copii & adolescenţi, ficțiune şi nonficțiune. Vă invităm să descoperiți colecțiile noastre, accesând acest link.

Spune și altora despre asta: