Editura Paralela 45 îi salută pe cititorii din Republica Moldova!

 

Editura Paralela 45, una dintre cele mai mari edituri de pe piața de carte românească, va fi prezentă la Bookfest Chișinău 2024.

 

 

 

 

Dragi cititori din Republica Moldova, Editura Paralela 45 vă invită la standul său din cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest de la Chişinău. Vă așteptăm în perioada 28 august – 1 septembrie, la Mediacor, Universitatea de Stat din Moldova, cu noutăți din domeniile ficțiune, nonficțiune, carte pentru copii și adolescenți, dar și carte didactică. Veți putea găsi la standul nostru circa 250 de titluri din cele mai îndrăgite serii și colecții apărute la Editura Paralela 45 și pe care le veți putea cumpăra cu o reducere de 20%. La standul Editurii Paralela 45 veți găsi
și cărți ale scriitorilor basarabeni.

Vă așteptăm, la scena Salonului Internațional de carte Bookfest Chișinău, la cele două evenimente ale Editurii Paralela 45 în zilele de 31 august și 1 septembrie.

  • Pe 31 august, de la ora 10:30
  • Samson și Nadejda, de Andrei Kurkov. Decriptarea realității prin literatură

Invitați: Cristian Preda, Diana Iepure

Moderatoare: Cătălina Bălan

 

Vă invităm la lansarea celui mai nou roman de Andrei Kurkov tradus în limba română, Samson și Nadejda, care i-a adus autorului, în 2024, cea de-a doua nominalizare consecutivă pe lista scurtă Booker Prize. Evenimentul Samson și Nadejda, de Andrei Kurkov. Decriptarea realității prin literatură va avea loc cu participarea lui Cristian Preda, profesor de științe politice la Universitatea din București și fost deputat european (2009-2019), și a Dianei Iepure, traducătoarea volumului, și va fi moderat de Cătălina Bălan, directoare de marketing & PR
a Editurii Paralela 45.

  • Pe 1 septembrie, de la ora 11:30
  • Lansare de colecție: Se poartă cartea

Vă invităm la lansarea colecției „Se poartă cartea”. Colecția „Se poartă cartea“ a Editurii
Paralela 45 mizează pe puterea transformatoare a lecturii și ne invită să privim lumea prin filtrul modei, construind un fel de garderobă livrescă, văzută din perspectiva literaturii și a nonficțiunii. Colecția s-a lansat  anul acesta la Bookfest București, cu două volume : O nouă victimă a modei, de Ovidiu Buta, și Garderoba. Antologie de proză scurtă, coordonată de Diana Iepure.

La lansare vor participa scriitorii de la Chișinău: Dumitru Crudu, Ivan Pilchin, Maria Pilchin, Emanuela Iurkin, Iulian Fruntașu, Anda Vahnovan, Cătălina Bălan.

Cititorii care ne vor vizita standul și se vor înscrie la newsletterul Editurii Paralela 45 intră automat în tragerea la sorți pentru a câștiga un pachet de cărți, care conține 10 dintre noutățile lansate în ultimul an:

  1. Sunt liniștită, mi-e frică, de Ștefania Mihalache, cu ilustrații de Laurențiu Midvichi
  2. O nouă victimă a modei, de Ovidiu Buta
  3. Garderoba, antologie de proză scurtă coordonată de Diana Iepure
  4. Blocaje. Antologie de proză scrisă de femei, editori Cristina Ispas și Victor Cobuz
  5. Samson și Nadejda, de Andrei Kurkov
  6. Corporația, de Emilia Muller
  7. Cum e corect? Ghid practic de limba română, de Bogdan Rațiu, Diana Iacob, Cristina Cergan, Anca Vlaicu și Ștefania Ciobanu
  8. Înțelepciunea părinților deșertului, de Thomas Merton
  9. Ernest și Celestine, de Daniel Pennac
  10. Ochiul lupului, capodopera lui Daniel Pennac, transpusă în bandă desenată de Mathieu Sapin

Autor: Editura Paralela 45