Pe 28 octombrie se deschide la București expoziția de artă fotografică și costume 44Women, care pune în valoare creativitatea și colaborarea dintre două figuri emblematice ale modei și teatrului românesc: Doina Levintza și Ovidiu Buta.  Expoziția este curatoriată de Adrian Buga. Această inițiativă se concentrează pe reinterpretarea unor costume iconice, create de-a lungul timpului pentru producții teatrale și cinematografice, transformându-le în piese unice purtate de personaje feminine imaginare.

Expoziția 44Women este găzduită într-un spațiu neconvențional din București, situat pe Strada Paris, nr. 38, și va fi deschisă publicului între 28 octombrie și 1 noiembrie, între orele 11:00 și 19:00.

În cadrul expoziției, peste 40 de personaje poartă costume realizate de Doina Levintza și stilizate de Ovidiu Buta, aducând o nouă perspectivă asupra pieselor vestimentare și oferind o experiență vizuală captivantă. Șase fotografi de modă — Circo Visual, Alin Kovacs, Mădălina Preda, Bogdan Petrice, Oltin Dogaru, Vlad Andrei — au colaborat pentru a da viață acestor personaje, fiecare aducând o estetică și o interpretare proprie.

 

 

În rolurile principale sunt actrițele și modelele de succes din România: Coca Bloos, Ana Maria Bucura, Lia Bugnar, Aylin Cadîr, Elvira Deatcu, Vergine Santa Frida, Diana Gheorghian, Manuela Hărăbor, Ana Maria Marinca, Simona Măicănescu, Cezara Petredeanu, Crina Semciuc, Judith State, Carmen Tănase, Flavia Yuki. Fiecare dintre ele aduce o interpretare unică, completând viziunea artistică a expoziției.

Contribuția artiștilor de make-up este esențială pentru acest proiect, fiind asigurată de profesioniști precum Alexandru Abagiu, Oana Busuioc, Mihaela Cherciu, Adina Vlad, Ruxandra Zechiu. De asemenea, hairstyliștii Ilina Dumitru, Oana Alina Ilie, Sebastian Sârghie au creat look-uri care au integrat perfect fiecare element al personajelor.

Evenimentul este realizat de către Fundația Levintza și este susținut de Editura Paralela 45, UniCredit Bank, Glo, Beautik, Woodford Reserve, Muzeul Parfumului, IQ Rental, Fepic, RoCreativity, Exploratist, FPM, AList Magazine, Se poartă cartea.

44Women este mai mult decât o simplă expoziție; este un omagiu adus povestitorilor din industriile creative și o celebrare a imaginației și feminității, într-un spațiu dedicat originalității și expresiei artistice.

Autor: Editura Paralela 45